pečená kachna Kachny

11.3.2001
Kachny, kachny, kachny,...Kačeři a na medu, zorganizovala Pekari, příprava Kačerů Honza Karásek s mámou, med dodaly fčely. Příjemně protože u jídla prožité nedělní odpoledne. V příjemném kočkoidním prostředí u Bachrachů. Kačeři byli dva na medu a jeden na pomerančích. Jemné strdím prosycené masíčko, ten pomerančový po krátké přestávce (reset chuťobuněk) měl nasládlou příchuť pomeranče. A ty přílohy! Rýže, bramborový salát s jablky, zelí s křenem. Mňam.

Kachna na medu
Zvolna pečeme v troubě za stálého přelívání přelivem z medu, sojovky, vína, vývaru a wei-su.

Kachna na pomerančích
Kachnu osolíme, potřeme tymiánem, olejem a naplníme dílky pomeranče, jablek, bobkovým listem a petrželkou. Pečeme. Když je kachna téměř hotová, zalejeme vínem a za častého polévání pečeme až do červena. Nakonec přidáme do omáčky šťávu z pomeranče a nakrájenou kůru, kachnu rozporcujeme a obložíme kolečky pomeranče opečeného na másle.
Dobrou chuť přeje maminka Karásková.

můj život FILABEL 11.3.2001